Farseret lammebov med soltørrede tomater

 

Farseret lammebov med soltørrede tomater på braiseret fennikel og salvie-citronsauce

 

- Opskrift til 6 personer

 

1 udbenet dansk lammebov, ca. 1,5 kg.
500 g. finthakket lammekød
2 æg
100 g. soltørrede tomater
1 tsk. salvie
½ dl. olivenolie
Salt og peber


3 hele fennikel
1 løg
50 g. soltørrede tomater
½ dl. olivenolie
½ liter lammefond
Salt og peber


½ liter lammefond
1 usprøjtet citron
Frisk eller tørret salvie
2-3 skalotteløg
½ dl. jomfru olivenolie

 

Tilberedning

Få din slagter til at udbene lammeboven. Det kan godt være lidt svært. Det hakkede lammekød røres med de hakkede soltørrede tomater, æg, salvie, olivenolie og krydres med salt og peber. Placer lammeboven på et stykke bagepapir, krydr den med salt og peber og fordel farsen på lammeboven i et jævnt lag, rul lammeboven sammen i bagepapiret og pak det tæt omkring den. Læg pakken i en bradepande og stil den i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 20 min., skru ned for varmen til ca. 160 grader og steg lammeboven videre i ca. 40 min. Tag den ud af ovnen og lad den trække tildækket med et klæde mindst 20 min. før den skæres i skiver.

 

Braiseret fennikel:
Del hver fennikel i 4-6 ”både”, og lad stokken sidde på, blancher dem i kogende vand i ca. 5 min., og køl dem af i koldt vand. Hak løg og de soltørrede tomater groft, svits dem af på en pande i lidt olie. Læg dem i bunden af et ildfast fad og placer fenniklen ovenpå, hæld lammefond og lidt olie henover og krydr med salt og peber. Stil fadet i en forvarmet ovn ved ca. 160 grader i 30 min. Vend fenniklen hver 10 min. så den ikke bliver tør og brændt.


Salvie-citronsauce:
Pil og hak skalotteløgene fint, riv skallen af citronen og pres saften ud, svits så løgene og citronskallen af i lidt olivenolie sammen med salvie, tilsæt citronsaften og lad den koge helt væk, hæld så lammefonden på og lad den koge godt igennem. Jævn evt. saucen med lidt Maizena, smag til med salt og peber. Til sidst piskes lidt kold olivenolie ned i saucen.

 

Tips! Som tilbehør kan laves f.eks. en risotto eller bouillonkogte kartofler.
Vinforslag: Salice Salentino eller Primitivo fra Syditalien.

 

« Se alle opskrifter

Kontakt os


Du kan kontakte os på:

Telefon: 23 42 30 21

Send os en mail

 

Find butikken

 

Nyhedsbrev