Fyldt kinakål m. sauterede gulerødder og kartofler
(4 personer)
½ kg hakket lammekød
1 dl. skummetmælk
250 g champignon
1 lille løg
1 tsk. salt
1 tsk. peber
1 tsk. tørret eller en håndfuld frisk merian/oregano
1 kinakål
1 spsk. rasp
3 dl. vand
½ kg. kartofler
½ kg. gulerødder
20 g smør
1 kvist timian
1 tsk. salt
Tilbehør:
Groft rugbrød
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Rens og snit champignonerne i fine stykker. Pil løget og skær det i ganske små terninger.
- Bland det hakkede kød med salt. Bland mælk, peber og merian i. Rør løg- og champignonterninger i.
- Skær kinakålen over på langs. Blancher den i højst 2 min. Tag lidt af de inderste blade væk og del de to halvdele, så der bliver fire fordybninger til fars. Læg kinakålen i en lille bradepande. Kom farsen i kinakålen, drys rasp over og hæld vand ved. Sæt bradepanden i ovnen i ca. 1 time. Kom evt. et stykke folie over, så fordampningen ikke er så stor. – Evt. overskydende fars formes som boller og lægges i skyen ved siden af kinakålen. Skræl gulerødderne og kartoflerne og skær dem i nogenlunde lige store stykker.
- Smelt smørret i en gryde. Det må ikke tage farve. Kom gulerødder og kartofler i gryden. Kom salt, peber og timian i, læg låg på og lad det stå over ganske svag varme til kartoflerne er møre, men gerne lidt sprøde. Rør ofte i det.
- Tag de fyldte kinakål ud af ovnen og server dem sammen med de sauterede gulerødder og kartofler samt groft rugbrød.
Hvidvin og vand vil passe til denne ret.
« Se alle opskrifter