Lammekød i karry
4-6 personer
1½ kg. lammebryst eller hals
1-1½ kg. hvidkål
1 stort løg
4 gulerødder
30 g fedtstof
2 spsk. karry
En kvist løvstikke
2 dl. vand
Groft salt og peber
Saft af ½ citron
1 bdt. persille
Tilbehør:
Groft hjemmebagt rugbrød
Tilberedning
- Skær lammebrystet ud i portioner.
- Skyl og snit hvidkålen fint. Pil løget og skær det i terninger. Skræl gulerødderne og slær dem i 5 cm. stykker.
- Varm fedtstoffet i en gryde. Kom karryen i fedtstoffet og svits det lidt.
- Kom kål, gulerødder og løg i gryden. Svits det. Kom vand, løvstikke, salt og peber i kålen.
- Læg lammekødet i gryden til kålet. Lad det småsnurre til kødet falder fra benene og kål samt grønsager er godt møre, ca. 1 time.
- Smag retten til med citronsaft, salt og peber.
- Servér lammekødet i karrykål med hjemmebagt rugbrød og hakket persille.
Øl vil være passende til denne ret.
« Se alle opskrifter